Venema en Scheltema prolongeren titel splintertoernooi

Balk - BALK - Goffe Venema en Froukje Scheltema hebben de titel op het 23ste Splintertoernooi geprolongeerd. David Zwart en Merlinde Jansen wonnen de tweede categorie.

Aan het toernooi deden 24 mixed koppels mee.  In de 1e categorie deden 8 koppels mee. In de eerste halve finale wonnen  Venema en  Scheltema van Gerard Pars en Ansjelien Verwoert. De eerste set ging nog gelijk op maar in de tweede set waren Venema en Scheltema duidelijk beter en middels 6-4 en 6-0 stonden zij wederom in de finale. Hierin troffen zij het duo Sipko Mink en Tjallie van der Wekken. Deze hadden een spannende halve finale achter de rug tegen Wim van Ginkel en Boukje Hogeterp. De eerste set ging heel vlot naar Ginkel en Hogeterp, 6-0. Met veel pijn en moeite wonnen  Mink en van der Wekken de tweede en derde set  en dus de partij, 6-4,6-4.  In de finale ging de eerste set gelijk op maar de degelijkheid van Venema en Scheltema gaf de doorslag en middels 6-4 wonnen zij de eerste set. De tweede set grossierden Mink en Van der Wekken in fouten en hoefden Venema en Scheltema alleen maar de bal in  het spel te houden. Ze wonnen de set gemakkelijk en snel via 6-0. In de tweede categorie deden 16 koppels mee waarvan er 8 doorgingen naar de kwartfinales op vrijdagavond. Na de kwartfinales stonden Bertus Nijholt en Jetske Miedema in de halve finale tegenover Tjeerd Bosma en Hedwig Siebel. Bosma en Siebel wonnen vrij gemakkelijk de eerste set met 6-2. Echter de veerkracht en vasthoudendheid van Nijholt en Miedema deed in de tweede set de wedstrijd kantelen en middels 6-3 en 6-4 setwinst stonden zij in de finale. In de finale troffen zij David Zwart en Merlinde Jansen. Deze waren ze ook al in de poule  tegengekomen.  Zij speelden voor het eerst samen maar speelden een heel gedegen en sterk  toernooi. In de halve finale wonnen ze vrij gemakkelijk van Siemen de Jong en Nanda Knobbe middels de setstanden 6-3 en 6-3. Dat een finale spelen en een toernooi winnen op zich staat was ook hier van toepassing. Het sterke spel van Zwart en Jansen vertoonde haarscheurtjes. Maar hun betere kwaliteiten waren uiteindelijk voldoende om middels 7-6 en 7-5 terecht de finale te winnen.  
Op de foto: Staand van links naar rechts: Sipko Mink, Tjallie van der Wekken, Jetske Miedema, Bertus Nijholt, David Zwart en Merlinde Jansen.
Zittend, Goffe Venema en Froukje Scheltema.