Groepsexpositie ‘Workum in Workum’

Balk - WORKUM - In Galerie de Vereeniging in Workum is tot en met 27 oktober de groepsexpositie “Workum in Workum” te zien.

  Het is een expositie van 3 kunstenaars die wonen, werken en leven in Workum. Het nieuwste werk van de kunstenaressen Tjitske Andriesse, Koos van Keulen, en Floor van der Leun laat zich prachtig combineren. Tjitske Andriesse toont werk dat bestaat uit een aantal papierwerken die fotografisch zijn weergegeven. Een unieke kunstvorm waarbij het licht in alle facetten een belangrijke rol speelt. Naast haar fotografisch werk maakt ze tevens schilderijen van onder andere geabstraheerde portretten, landschappen of klaviertoetsen.   Koos van Keulen is sinds tientallen jaren een gerenommeerde naam in de kunstwereld en toont haar nieuwste schilderijen voor het eerst. Koos laat zich breed inspireren bijvoorbeeld door schilders uit het verleden als Pierro della Francesca (15e eeuw, Italië) en Johannes Vermeer (17e eeuwse Hollandse meester). Soms combineert zij historische fragmenten met hedendaagse taferelen tot een verstild beeld van tijdloosheid.   Ook Floor van der Leun is een begenadigd en veelzijdig kunstenares. Van haar exposeren we houten sculpturen met een vaak filosofische diepgang en humor. Mensen staan centraal in haar beeldhouwwerk. Ze is geboeid door kwetsbaarheid waarin ook kracht te herkennen is. De dieren in haar werk staan symbool voor het oerwezen. 
Het erkennen van die grootse verbondenheid tussen mens en dier, heeft de mens nodig om te kunnen (over)leven.   Galerie de Vereeniging, Sud 13, Open vrijdag-zaterdag-zondag van 13.30 tot 17.00 uur