Schaakclub Rijs: Henk Breimer boert goed

RIJS - De opkomst was vrijdag niet bijster groot bij Schaakclub Rijs. Met elf spelers kon toch een indeling worden gemaakt. Henk Breimer moest gaan voor de dubbelslag. Hij pakte anderhalve punt. Jan Wevers werd verslagen en tegen Sijtze van der Wal behaalde hij een half punt.

Trienke Wijmenga haalde haar eerste punt binnen. Cornelis Jellesma offerde een stuk tegen 2 pionnen. Trienke op haar beurt offerde een stuk terug, maar dat leverde slechts 1 pion op. Na afruilen van de dames vergat Cornelis zijn paard. Voor de beide 'Hansen' was het bepaald geen leuke avond. Hans Kloots raakte in de opening een pion kwijt tegen Wim de Groot in zijn favoriete Engelse opening. Die wist daar wel raad mee en al vrij snel besliste hij de partij. Hans Starreveld kwam ook al verkeerd uit de opening. Herman Beks zat al te rekenen. Zijn woorden waren: ,,Ik heb al een paard buit, dus pak ik een pion en dan kom ik met een pion meer in het middenspel terecht". Even later pakte hij nog een pion. Hans had ook nog niet kunnen rocheren, nee er was geen redden meer aan. De partij tussen Tjeerd de Vries en Chris Draijer verliep rustig. Er zaten geen valletjes in en ook geen gevaarlijke combinaties. Bijna alles ging van het bord. Wat overbleef was elk 6 pionnen en een toren. Chris had wel een open lijn voor zijn toren. Tjeerd wilde maar al te graag die toren ruilen. Met een tempozetje kwam de koning van Chris het centrum binnenwandelen. Na wat pionzetjes wist Chris het toch voor elkaar te krijgen om zijn randpion vrij te spelen. Tjeerd moest die pion halen en daarna was het ook gebeurd.

Uitslagen:

1. Jan Wevers - Henk Breimer: 0-1; 2. Herman Beks - Hans Sterreveld 1-0; 3. Wim de Groot - Hans Kloots 1-0; 4. Tjeerd de Vries - Chris Draijer 0-1; 5. Trienke Wijmenga - Cornelis Jellesma 1-0; 6. Henk Breimer - Sijtze van der Wal 1/2 - 1/2.