Angeline Kerver lijsttrekker GroenLinks SWF

Sneek - Fractievoorzitter Angeline Kerver (58) van GroenLinks SWF wordt lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Dat is in de algemene ledenvergadering besloten.

Raadslid Bas Gerdingh (38, Bolsward) staat op een tweede plek en commissielid Peter Kranendonk (65, Woudsend) op de derde plaats. Zij vormen de kop van de lijst en zijn gezamenlijk het gezicht van de campagne van GroenLinks. Het kopteam wordt aangevuld met de ervaren politica Corrie Dam (52, Sneek ) op nummer 4 en de jonge biologische boer Wytze Brandsma op nummer 5.

Verkiezingsprogramma

Het verkiezingsprogramma van GroenLinks staat in het teken van een lokaal sterk groen en sociaal beleid. Alle ontwikkelingen die op ons afkomen geven voor GroenLinks de urgentie aan voor een scherpere politieke aanpak. GroenLinks wil een groene gemeente die zich sterk maakt voor natuur, landschap, duurzame landbouw en groene energie. Een sociale gemeente met eerlijke kansen en bereikbare zorg en voorzieningen voor iedereen. Een open gemeente, die goed luistert naar haar inwoners en hen vanaf het begin betrekt bij alle onderwerpen die hen raken.