Inwoners Friese Meren fietsen Elfstedentocht voor Serious Request

LEMMER - Een groep inwoners uit de Friese Meren fietst op zondag 22 december mee in de Elfstedentocht voor Serious Request. Ook wethouder Jelle Wesselius en schaatscrack Jan Roelof Kruithof doen mee.

Alco Kruithof, Jan Tjalle van der Ploeg, Piet Loonstra (alledrie uit Lemmer), Jelle Wesselius (Bantega) en Jan Reinsma (Balk) hebben besloten de tocht der tochten op de fiets af te leggen, terwijl ook de vader van Alco, Jan Roelof Kruithof meedoet. Zij rijden met zo’n veertig medewerkers van de gemeente Leeuwarden de tocht om geld in te zamelen voor het goede doel. De start en finish zijn bij het Glazen Huis van Serious Request in Leeuwarden. De actie van Serious Request staat dit jaar in het teken van het voorkomen van diarree bij kinderen. Elk jaar sterven 800.000 kinderen aan diarree. Dat zijn elke dag zo'n 2.200 kinderen.

Rode Kruis

Het geld dat met de actie van Serious Request wordt ingezameld gaat naar het Rode Kruis. Het Rode Kruis onderneemt actie om de kindersterfte terug te dringen. Om besmetting van de jongste, meest kwetsbare kinderen binnen een gezin te voorkomen, helpt het Rode Kruis niet alleen het gezin, maar de hele gemeenschap. Door te zorgen voor schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en zoiets simpels als een stuk zeep. Verder geeft het Rode Kruis ouders en kinderen training en informatie over hygiëne en zorg voor zieke kinderen met diarree.