Twee Fries kampioenen dressuur bij HSV

HARICH - Andrea van der Meer en Lonneke Folkertsma van HSV Gaasterland zijn Fries kampioen Dressuur geworden. Andrea van der Meer deed dit afgelopen weekend met de geweldige merrie Follow in de Z2 dressuur.

Vrijdag stonden ze na een super proef en mooie scores van beide juryleden bovenaan. En zondag in de kür op muziek wisten ze dat vast te houden. Lonneke Folkertsma met Rosa had een nette proef gereden en wist haar concurrente voor te blijven. Ook zij mag zich Fries Kampioen noemen

Naomi Falkena met Waleska stond vrijdags na de 1e voorronde al op de tweede plaats. Na haar kur op muziek heeft zij deze plek weten te behouden en daarmee werd ze in de ZZL reserve kampioen. Zowel Andrea, Lonneke als Naomi hebben zich gekwalificeerd voor de Nederlandse kampioenschappen begin maart in Ermelo.

Andere uitslagen

Afgelopen donderdag 7 februari reed Sonja van der Berg met Annabel (v. Action Breaker) in Tolbert naar een mooi 3e plaats in het L Klassiek op tijd. Aytra de Boer had zondag met haar shetlandpony Sari-Mary een springwedstrijd in Koudum. Ze reden in de klasse L, cat. ABC. Het eerste parcours reden ze foutloos en ze mochten barrage rijden. De barrage was foutloos met de snelste tijd. Ze wonnen hiermee de eerste prijs. Het tweede parcours was direct op tijd. Ook hier waren ze de snelsten en wonnen dit parcours wederom. Eline Dijkstra sprong met haar Cuppers Sarah in de klasse B cat b/c en wonnen het 1e parcours met een 76 stijlpunten. Het 2e parcours namen ze de 2e prijs mee naar huis met een stijl van 73 punten.