Eline Dijkstra eerste op Welsh sportdag

HARICH - Zaterdag 26 mei was er bij manege Gaasterland een Welsh sportdag.

Deze dag waren er meerdere rubrieken: Springen Dressuur Mennen Kur op muziek en Bestgaand rijpaard-/ pony. Met 400 starts was dit een prachtig evenement met heel mooi weer erbij. Voor iedere deelnemer was er een goodiebag en er was een loterij waarmee je leuke prijsjes kon winnen...

Door HSV werden de volgende resultaten behaald: Eline Dijkstra sprong met haar pony Cuppers Sarah in de klasse BB cat abc foutloos en in de klasse B cat abc foutloos. In de klasse BB had ze een eerste prijs. Pietsje Oenema met haar Spanjaard Campanero AJ debuuteerden in de klasse L2 in Emmeloord. Dit debuut was gelijk goed voor een 1e en een 2e prijs en twee winstputen. Tineke Werkman en Garista waren ook in Emmeloord. Zij startten voor tweede keer in de M2. Met als resultaat 189p &2de prijs.

Zondag kwam Agnietha van Rijs met Handsome op CH Oosterwolde aan start en namen in de M1 een mooie 5e prijs mee naar huis met 197 punten. Welmoed Lyklema startte tijdens de springwedstrijd in Zwolle, met haar paard Idilia de la Nancy in het L parcours. Dit was een twee fasen parcours. Welmoed behaalde hier de 6 e prijs. Met 32 graden mocht er gelukkig in zomertenue worden gereden.

Foto Welmoed Lyklema met Idillia de la Nancy. Britta Hofstee