Galerie Lytse Skientme start derde seizoen met afwisselende expositie

Koudum - Op de voorjaarsexpositie van het derde seizoen van Galerie Lytse Skientme staan drie kunstenaars centraal met zeer diverse kunst. Van 21 maart t/m 11 mei exposeren in Koudum Marian Langevoort (abstracte schilderijen), Gerda Douma (stillevens in olieverf) en Sofie Raateland (glaskunst).

Marian Langevoort uit Zwolle wordt geïnspireerd door schilders als Robert Zandvliet en Mark Rothko. Verder vindt ze haar inspiratie in talloze onderwerpen: het nieuws, de natuur, maar net zo goed een dichtbundel. Haar werk ontstaat vanuit maatschappelijke betrokkenheid, spiritualiteit en intuïtie.

Gerda Douma runt in haar woonplaats Leeuwarden met andere kunstenaars kunstwinkel Ogenblik. Haar stillevens van olieverf op doek of paneel zijn realistisch geschilderd met aandacht voor detail. Ze schildert graag oude voorwerpen die sporen vertonen van de gebruiker.

De Groningse Sofie Raateland is opgeleid tot muziekdocent en werd later ook beeldend kunstenaar. Ze maakt sinds enkele jaren glasobjecten. Het werkproces is ambachtelijk, maar ook creatief. Glas is een inspirerend materiaal waar met levendige kleuren gewerkt kan worden.

Op vrijdag 22 maart om 16.00 is de openingsreceptie van deze expositie. De kunstenaars zijn dan aanwezig en iedereen is welkom voor een hapje, een drankje en een praatje. Galerie Lytse Skientme bevindt zich in de Hoofdstraat van Koudum op nummer 26.