Wederom overwinning voor KV DTG

WIJCKEL - Zaterdagavond 2 maart voegde KV DTG nog maar eens een overwinning toe aan haar ongeslagen status.

TOP, spelend in Vroomshoop kon lang denken aan een overwinning, maar uiteindelijk was het DTG die aan het langste eind trok. Eindstand 20-21.

TOP, dat speelt voor lijfsbehoud in de 2eklas liet vanaf het beginsignaal vandaag vol voor de winst te gaan. Ze haalden alles uit kast om de twee broodnodige punten binnen te halen. DTG ging de beginfase hier te veel in mee en vergat vrij uit te gaan spelen. Het frivole spel wat het zaalseizoen al 15 wedstrijdenpunten opleverde, was ver te zoeken. Er werden aanvallend verkeerde keuzes gemaakt wat voor balverlies zorgde. Verdedigend werd er veel druk gegeven, TOP speelde zich deels door verre afstandsschoten te promoveren tot doelpunten en twee snelle wisselingen makkelijk aan onderuit.

Bij een stand van 6-5 waren het Douwe en Japser die de eerste voorsprong voor DTG noteerde. Tot de rust was het stuivertje wisselen, TOP scoorde van afstand en kwam op voorsprong, DTG moest in de achtervolging en kwam net voor rust op 11-11.

Na de rust

Het was TOP dat beter uit de kleedkamer kwam, met een strafworp en vrijebal werd het verschil twee. Via de 13-13 van een zuiver schietende Jasper liet DTG haar frivole aanvalsspel zien steeds vaker zien. TOP sputterde nog wat tegen door enkele strafworpen, maar het verzet was wel gebroken. DTG speelde de wedstrijd volwassen uit, TOP probeerde bij een stand van 18-20 nog wel aan te haken maar bleek uiteindelijk door een te eenzijdige speelwijze steken op werderom een verliespartij. Eindstand 20-21.

DTG blijft door deze overwinning meedoen voor het kampioenschap in de 2eklasse. Aankomende weken staan er nog enkele mooie wedstrijden op het programma, te beginnen aankomende zaterdag. De selectie speelt thuis in de Sporthal de Trime. Het 1espeelt 15:20 tegen KV Emmeloord. DTG om 14:05 tegen koploper ASVD 3