Verschillende partijen bij Damclub Oudemirdum

Oudemirdum - Damclub Oudemirdum kon een volledig programma spelen in de eerste klas. Door een misser in het eindspel kon Age Smink winnen van Jan Kuiper.

Johan den Hengst speelde tegen Jelle Hospes. Eerst kwam Johan een schijf voor, later had Jelle een schijf meer. In het eindspel konden beiden doorbreken naar en werd remise besloten.

De langste partij van de avond was tussen Jakob Folkertsma en Dooitze Walinga. Dooitze kwam in de hekstelling terecht en moest uit eindelijk een steen offeren om eruit te komen. Met dit voordeel voor Jakob wist hij deze keer wel de partij tot winst te brengen, wat lang niet altijd lukt met 1 schijf voor.

In de tweede klas waren er drie overwinningen. Theunis Stegenga kreeg al vrij snel een damslag om de oren van Leffert Folkertsma en maakte daarna nog een paar fouten. Leffert had zijn partij, dan ook snel gewonnen.

Piet klompmaker ging de fout in middenspel tegen Dooitze Jan Kruitbos, en die wist met dit voordeel ook zijn partij in winst om te zetten.

Weinand de Jong leek op rozen zitten door een mooie slagzet, wat schijven winst opleverde in het middenspel tegen Niek Brokx, maar later ging Weinand de fout in, zodat toch nog onverwachts Niek met de volle buit naar huis ging.