Veel orkesten, ensembles en koren op Súdwest Festival in Workum

WORKUM - Kunstencentrum Atrium organiseert zondag 24 maart voor de achtste keer het Súdwest Festival. Kultuerhús Klameare in Workum is ook dit jaar de gastheer van het muziekevenement.

Van 13.30 uur tot 17.00 uur treden op drie locaties in het zalencentrum een groot aantal orkesten, ensembles en koren uit de gemeente Súdwest-Fryslân op. Het festival is gratis toegankelijk.

Het Súdwest Festival kent een gevarieerd programma. Muzikanten van alle leeftijden laten verschillende genres voorbij komen, van klassiek tot pop. Het festival wordt om 13.30 uur in de foyer geopend door Moustapha Seck en zijn djembégroep. Accordeonorkest Sneek onder leiding van Reinou van der Veen neemt het laatste optreden voor zijn rekening.

Daartussen zijn er optredens van onder meer het Sneker Kamer Orkest, Nijefurd Sjongt, jeugdorkest De Notenbrijbekken, shanty- en evergreenkoor Tusken Wal en Skip, het Mienskiporkest, diverse ensembles (blokfluit, saxofoon en dwarsfluit) en een groep jonge, beginnende muzikanten die lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) volgen.

Verder komt dirigente Jannie Brandsma met haar popkoren Allround en Local Vocal richting Workum en neemt Erik Westerhof een aantal van zijn gitaarensembles mee.