Klinische les door Edwin Spieard

KOUDUM - Uitvaart Fryslân en Thuiszorg ZuidWestFriesland organiseren gezamenlijk een informatieve ochtend met als gastspreker Edwin Spieard op zaterdag 23 maart van 10.00 - 12.30 uur in de Klink aan de ds. L. Tinholtstraat 1 in Koudum.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die als beroepskracht of als vrijwilliger te maken heeft met de verzorging van mensen in hun laatste levensfase of overledenen.

Onderwerpen

Edwin Spieard van Special Death Care heeft jarenlange ervaring in het geven van voorlichting aan (leerling) verpleegkundigen, scholen, artsen, hulpverleners, verzorgingstehuizen en mensen die werkzaam zijn in de uitvaartbranche. Hij zal informatie geven over onder andere: lijkstijfheid (rigor mortis), verkleuring (livor mortis), bacteriën, verzorgen van een overledene, natuurlijk overlijden, niet-natuurlijk overlijden, pacemakers/defibrillatoren/neurostimulatoren, verwijderen van infuus, obductie/donatie, ter beschikkingstelling aan de wetenschap, thanatopraxie/balseming, stolling/ lekkages bij een overledene.

Het doel van deze klinische les is: het leren herkennen en signaleren van een lichaam dat achteruit gaat en het professioneel inspelen op deze situatie.

Aanmelden kan (tot en met 22-03-2019) bij Anne Joosse van Uitvaart Fryslân: Stuur een email naar: ajoosse@uitvaartfryslan.nl