Filmtheater Workum toont Médecin de campagne

WORKUM - In Filmtheater Workum draait woensdag 20 maart draait om 20:00 uur een charmant portret van een Franse dorpsarts. De film was in Frankrijk een echte publiekslieveling en één van de grootste filmhits van het afgelopen jaar (FR 2016, 102 minuten, Frans gesproken, Nederlands ondertiteld).

Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Hij luistert, verzorgt, stelt gerust. Wanneer bij Jean-Pierre kanker wordt geconstateerd, is rustiger aan doen dan ook geen optie.

Ondanks het feit dat Jean-PIerre tegensputtert, stuurt zijn arts een vervanger naar de praktijk. Nathalie, nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven, wordt door Jean-Pierre behoorlijk op de proef gesteld. Nathalie laat zich echter niet kennen en gaandeweg weet ze de dorpsbewoners en ook Jean-Pierre voor zich te winnen.

‘Médecin de campagne’ is een tragikomedie van een Franse regisseur, die zelf ook huisarts is. Zijn ervaring maakt van de film een oprecht en invoelbaar drama. De film wordt geprezen om zijn authenticiteit en het overtuigende acteerwerk van o.a. de hoofdpersoon van Intouchables, voor deze rol genomineerd voor een César.

Reserveren van zitplaatsen voor bovenstaande film kan op www.filmtheaterworkum.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de kassa van het filmtheater aan de Emmabuert 16. Het theater opent een half uur voor aanvang van de films.