Russisch programma vol drama en hartstocht

Warns

 Janny Zomer, Nynke Eekhof en Mindert Wijnstra houden op zondag 1 november hun nieuwe programma ten doop in De Spylder in Warns. Ze komen met een uitdagende voorstelling, waarin klassieke muziek, zang en vertellingen elkaar afwisselen. 

Eigenzinnig en vernieuwend vol drama en hartstocht. Dat is de muziek van Moessorgski. Het publiek wordt meegevoerd in Russische sferen. Op het programma staan onder andere twee dramatischeliederencycli van Modest Moussorgski: De Kinderkamer en Liederen en dansen van de dood. Pianiste Nynke Eekhof en sopraan Janny Zomer vormen al langere tijd een duo en hebben een voorliefde voor het Russische repertoire. In 2000 werden zij uitgenodigd om in de kleine zaal van het Concertgebouw een Russisch programma te brengen met liederen van Tsjaikovski, Rachmaninov ende première van liederen van Wim Zwaag. Zij zijn altijd op zoek naar samenwerking met andere kunstdisciplines. Voor dit programma hebben zij ervoor gekozen om samen te werken met  verhalenverteller Mindert Wijnstra uit Warns. Hij geeft toelichting bij de liederen en vertelt enkele Russische volksverhalen uit de 19e eeuw. Aanvang is 15.00 uur. Reserveren kan via 06 23491263.  

Auteur

Cindy Houwen