Renovatie Pothuswyk Workum ‘pittig’ voor bewoners

WORKUM

De renovatie van de Pothuswyk in Workum was er eentje waarbij de bewoners maar ook de omwonenden veel overlast hebben ondervonden. En dat een jaar lang.

Steigers, kranen, wegafzetting, vaklieden in en op de woning overal bedrijvigheid. Kleine en grote ergernissen, droeve en blije momenten, gezelligheid, de buurt app, bouwkundige uitdagingen, zonnepanelen........alles kwam langs. De huizen ondergingen dan ook nogal een metamorfose. Er werd een nieuw dak geplaats en er kwam dakisolatie. Verder werden de woningen voorzien van bodemisolatie, voegwerk en gevelbetimmering en werden er dubbele glazen met ventilatieroosters geplaatst. Ook werd er mechanische ventilatie aangebracht en kregen de huizen zonnepanelen. Door al die maatregelen zijn de woningen nu energetisch verbeterd naar label A+. Het bijzondere van deze renovatie waren toch wel de voortuinen. In het begin van het traject zijn de tuinen compleet kaal gemaakt, zodat er een rijbaan gerealiseerd kon worden. Pas op het allerlaatste moment konden deze weer worden ingericht. Het inrichten is uitgevoerd in samenwerking met de bewoners en onder begeleiding van hoveniersbedrijf Gietema uit Workum. Op een koude zaterdag in december komt de saamhorigheid van de straat bij het inrichten van de tuinen tot bloei. Iedereen was druk in de weer met het planten van struiken en bomen of het kruien met grind.

Auteur

admin