Welmoed Poelstra in finale Prinses Christina Concours

Hallum


Op zaterdag 21 april vindt voor de vijftigste keer de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours plaats met daarin acht fantastische optredens in het Zuiderstrandtheater te Den Haag. Opvallend is dat er maar liefst twee ensembles in de finale staan. De finalisten werden geselecteerd uit honderden jonge muzikanten uit het hele land. Onder de finalisten is de 17-jarige Welmoed Poelstra uit Hallum.

Bij het Prinses Christina Concours is iedere finalist prijswinnaar. De vakjury, bestaande uit onder anderen Rosanne Phililppens, Pauline Oostenrijk en Jan Wijn bepaalt per finalist welke prijs wordt toegekend. Bij de verdeling van de prijzen wordt gekeken naar het niveau en de ontwikkelingsmogelijkheden van de finalist, zodat iedereen een of meerdere geschikte prijzen ontvangt. Ruud van der Meer, oprichter van het Prinses Christina Concours, zal voor de vijftigste en laatste keer deelnemen aan de jury.

De Nationale Finale wordt afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking waarbij H.K.H. Prinses Christina der Nederlanden de prijzen overhandigt.

Finalisten 2018

Trio Diotima bestaande uit: Mischa van Tijn, piano (17 jaar, Amersfoort), Tim de Vries, viool (17 jaar, Zaandam) en Emma van Schadewijk, cello (14 jaar, Arnhem)
Roza Herwig, zang (21 jaar, Zwolle)
Niels Jacobs, trombone (18 jaar, Leiden)
Mayte Levenbach, viool (16 jaar, Den Haag)
Mara Mostert, viool (13 jaar, Amsterdam)
Welmoed Poelstra, piano (17 jaar, Hallum)
Emma van Schadewijk, cello (14 jaar, Arnhem) 
Viride Kwartet bestaande uit: Salomé Bonnema, viool (16 jaar, Alphen a/d Rijn), Iris Kengen, viool (17 jaar, Boxmeer), Sedna Heitzman, altviool (17 jaar, Alphen a/d Rijn) en Jurre Koopmans, cello (15 jaar, Den Haag)

Zie voor meer informatie en het programma https://christinaconcours.nl/alles/week-nationale-finale-is-begonnen/ 
* De uitslag zal rond 16.30 uur bekend worden gemaakt. 
* De optredens van de finalisten zijn na de Nationale Finale te bekijken via www.youtube.com/christinaconcours.Auteur

Redactie