SHELL-turnster Femke geplaatst voor NK

OUDEHASKE

Femke van der Meulen van gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. uit Oudehaske turnde afgelopen zondag haar landelijke halve finale.

Femke begon haar wedstrijd op balk, waar ze super stabiel turnde. Ook op vloer zag haar oefening er verzorgd uit en alle elementen waren goed geland. Sprong ging ook prima, alleen de landing was wat minder stabiel. Op brug moest Femke wennen aan het toestel, er stond een andere brug dan waar ze op traint en dat vergt enige aanpassing. Gelukkig kwam Femke haar oefening goed door. Plaatsing voor de meerkampfinale bleef net buiten bereik, maar toch mag Femke naar het Nederlands Kampioenschap. Met haar balkoefening heeft ze namelijk een plek veroverd in de toestelfinale balk en dus gaat Femke ons vertegenwoordigen op de bondsfinale op 27 mei in Waalwijk.

In de laatste wedstrijd turnde Larissa van der Woude haar halve finale. Zij maakt extra trainingsuren bij S.H.E.L.L. Larissa haalde het NK niet, maar kan terugkijken op een goede wedstrijd en een mooie ervaring.