Drietal steelt brandstof in Koudum

Koudum

Een 23-jarige vrouw en een 28-jarige man (beiden afkomstig uit Leeuwarden) en een 29-jarige man uit Franekeradeel zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Ze worden verdacht van brandstofdiestal.

Het drietal reed op een afgesloten terrein aan de Symkewal in Koudum, waar ze werden gezien door een getuige. Deze belde de politie. De auto werd korte tijd later staande gehouden op de Nieuweweg. De man uit Franekeradeel koos meteen het hazenpad. Agenten troffen in de auto inbrekersgereedschap en een paar benzinetankjes aan, welke waarschijnlijk uit bootjes afkomstig zijn die aan de Symkewal liggen. Nadat het tweetal was gearresteerd, kon de voortvluchtige man uit Franekeradeel met hulp van een politiehond op de Bovenweg worden opgepakt. De drie zitten nog vast.

Auteur

Redactie Digitaal