Gezina de Koning-Aartsen genomineerd voor titel Hulp van het Jaar 2015

BALK

Gezina de Koning-Aartsen uit Balk maakt als één van de vier Friese kandidaten kans op de titel Hulp van het Jaar 2015.

De andere kandidaten zijn: Gea Bruinsma uit Leeuwarden, Minke Wiersma uit Stiens en Corrie de Boer uit Rottevalle. Dat heeft De Nationale Hulpgids bekendgemaakt. Vanaf nu kan er gestemd worden op de oppassers, begeleiders, verzorgers en huishoudelijke hulpen die zijn genomineerd door hulpvragers, collega’s en familie. De winnaar wint een ballonvaart. De Koning-Aarsten: ,,Sinds April 2008 werk ik bij Janny. Ik heb het er erg goed naar mijn zin. We hebben ongeveer dezelfde leeftijd. Janny heeft ook gewerkt in de zorgsector. Wij hebben genoeg stof om over te praten en dezelfde humor. Ondanks dat het soms best wel zwaar is, is werken op die manier een feestje. Buiten dat ik Janny verzorg, waardeer ik haar en haar man enorm om hoe ze met haar ziekte omgaan. Ik zie het niet echt als werken, maar doe het graag." Alle provincies worden vertegenwoordigd door de genomineerden. Tot en met 15 november kan er gestemd worden op via de website Hulp van het Jaar.

Auteur

Jitze Hooghiemstra