European Youth Music Festival in Sneek

Sneek

Het European Youth Music Festival (EYMF), in het kader van Culturele Hoofdstad 2018, vindt plaats in het Cultuur Kwartier Sneek (CKS).

Morgen vindt de aftrap van het project, één van de grootste Europese festivals, plaats in Theater Sneek. Lieuwe Toren, directeur van CKS en projectleider van EYMF geeft een toelichting op de stand van zaken. Tevens tekenen hij en Oeds Westerhof van CH2018 een commitment om de samenwerking tussen Leeuwarden-Fryslân 2018 en het CKS te bekrachtigen. Het EYMF is een tweejaarlijks podiumevenement in een Europese stad of regio. Het is doorgaans gekoppeld aan een Culture Hoofdstad. Gedurende drie dagen geven 5.000 tot 8.000 leerlingen en studenten muziek, dans en muziektheater uit 23 Europese landen concerten. Op vele kleine, middelgrote en grote podia, binnen en buiten, worden in totaal meer dan 1.000 concerten, optredens en voorstellingen gehouden. De twee organisaties bundelen de krachten om het grootschalige festival tot een succes te maken. Westerhof: ,,Sneek haalt straks één van de meest spectaculaire en grootste muzikale evenementen van Europa binnen.” Steden als Edinburgh, Boedapest en Malmö gingen Sneek al voor, in 2016 vindt het EYMF in San Sebastian plaats.

Auteur

redactie