Kultuerhús Klameare is overlast van jongeren zat en pikt het niet meer

De waarschuwingsplaat Foto: Meintje Haringsma

Wie tegenwoordig bij Kultuerhús Klameare in Workum naar binnen wil of er langs loopt, vindt op de toegangsdeur een soort waarschuwingsplakkaat. Daarop een waarschuwing aan „de jongens die denken dat ze mogen stelen en rotzooi mogen trappen.”

Op het papier staat verder te lezen dat De Klameare een gemeenschapshuis is en dat de voordeur open is voor de mensen die naar de bibliotheek willen, muzieklessen volgens of een bijeenkomst of iets dergelijks hebben.

Zo ziek van

De voordeur is niet open om drank te stelen, op zoek te gaan naar geld, een puinhoop te maken van de toiletten en wat dan ook meer, aldus het epistel. Volgens de brief op de deur zijn de jongeren die de overlast hebben veroorzaakt nu al een aantal keren gezien en weten de medewerkers inmiddels wie ze zijn. „Wij vragen jullie niet meer in de Klameare te komen. Mocht dit wel weer gebeuren dan zijn wij genoodzaakt om contact te zoeken met jullie ouders, dan wel met de politie,’ staat er verder te lezen.

De beheerders van het Kultuerhus zijn op dit moment ziek, zo blijkt uit een telefoongesprek. Wel weten de vrijwilligers dat er gedoe is geweest. Er waren zaken weg, er waren zaken kapot. Dus ze zijn erg alert op mensen die er niet horen. Door de grootte van het gebouw hadden ze in de Klameare niet altijd het overzicht waar iedereen zich bevond, maar daar is nu aan gewerkt. Ook gaan ze ervan uit dat de waarschuwing op de deur zijn vruchten afwerpt en dat ze jongeren nu wel weten dat het menens is als ze weer wat uitvreten.

Nieuws

menu