BINGO! - Voorstelling Tryater in Nijemirdum

Poster van de voorstelling FOTO: Nut Gaasterland

Tryater gaat een Friestalige voorstelling, BINGO!, spelen in het dorpshuis van Nijemardum. NUT Gaasterlân-Sleat laat de theatergezelschappen meestal in Balk in De Treemter optreden, maar deze voorstelling is bedoeld voor een veel intiemere ruimte.

De voorstelling vindt 8 februari plaats. Het NUT kiest steeds vaker voor andere locaties in de voormalige gemeente Gaasterlân-Sleat en deze keer viel de keuze op het dorpshuis van Nijemirdum; een passende locatie omdat de voorstelling zich afspeelt in een dorpshuis.

Voorstelling

Waar gaat de voorstelling over? Het verhaal begint in een dorpshuis waar Tine de bingo begeleidt. Op een dag komt ze te laat. Ze verontschuldigt zich bij de bingo-spelers en ze begint per ongeluk over haar moeder, die pas overleden is. Want ze kwam net voorbij het huis waar haar moeder gewoond had en ze zag toen pas hoe armoedig haar moeder eigenlijk gewoond had. Geen wonder dat Tine dat niet wist; ze had haar moeder al tien jaar niet meer gezien.

Tine doet na haar verlate binnenkomst erg haar best om de bingo met een vrolijke insteek tot een goed einde te brengen. Maar al bingo-nummers roepend, blijft ze nadenken over de situatie en komt haar moeder in een ander daglicht te staan. Had Tine iets aan de situatie van haar moeder kunnen doen? Ze vraagt het zich zelfs hardop af. En dan roept iemand ‘Bingo!’ Bij deze voorstelling zitten de toeschouwers, voorzien van koffie of thee en een bingo-kaart, met anderen aan een tafel. Tijdens het bekende spelletje-met-de-balletjes worden de toeschouwers meegenomen naar Tines jeugd. Recht voor en tussen de tafels speelt Tamara Schoppert de rol van Tine.

Kaarten

BINGO! speelt op woensdag 8 februari in het dorpshuis van Nijemirdum. Aanvang: 20.30 uur. De toegangsprijs is voor leden van het NUT €19,- voor niet-leden: €20,- en voor Freonen fan Tryater: €18,-. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.nutgaasterlân-sleat.nl en indien nog niet uitverkocht, vlak voor de voorstelling.

Nieuws

menu