Balkster commissie houdt Nacht van de Nacht en zoekt deelnemers, vrijwilligers en glazen potjes

Foto Nacht van de Nacht

Foto Nacht van de Nacht

De Balkster commissie houdt zaterdag 29 oktober weer een Nacht van de Nacht. ,,We kijken dan vooruit en dromen van een mooie avond bij kaarslicht rondom de Luts.”

Inwoners uit Balk en omgeving kunnen zich op geven om mee te doen als bijvoorbeeld: muzikant, band, dansvoorstelling, toneel of verteller.

De Nacht van de Nacht is een initiatief van natuur- en milieufederaties en heeft als doel om Nederland donkerder en duurzamer te laten worden. Nederland zelf is een van de meest verlichte landen ter wereld.

,,De verlichting veroorzaakt lichthinder en energieverspilling. Dat zorgt ervoor dat het ritme van mens en dier wordt verstoord”, aldus de organisatie.

De Nacht van de Nacht wordt voor de zeventiende keer landelijk gehouden. Bij de organisatie in Balk wordt de Balkster commissie gesteund en ondersteund door Balk Vooruit en vele vrijwilligers.

,,Er worden nog vrijwilligers gezocht die de organisatie willen helpen. Daarnaast kunnen glazen potjes schoon worden ingeleverd aan de Raadhuisstraat 45 in Balk.”

Wie zich wil opgeven voor de Nacht van de Nacht kan mailen naar nachtvandenachtbalk@gmail.com.