Bernard Hilgers nieuwe directeur Museum Hindeloopen

Museum Hindeloopen. Foto Niels de Vries/archief Mediahuis Noord

Bernard Hilgers gaat vanaf 1 oktober aan de slag als de nieuwe directeur van Museum Hindeloopen. De 62-jarige inwoner van Apeldoorn is momenteel nog werkzaam als conservator- beheerder/collectiebeheerder Sporterfgoed bij het NOC*NSF.

Hilgers volgt Jelle Brouwer op als directeur. Daarvoor was hij actief als adviseur transitie Missiemuseum Steyl, conservator/beheerder Nationaal Baggermuseum, directeur Historisch Museum Ede, Hoofd collectiebeheer Fries Museum en Collectiebeheerder van het Museum Paleis het Loo.

Op dit moment wordt gewerkt aan de uitbreiding, verduurzaming en verbetering van de toegankelijkheid van het museum. Het is de bedoeling om een bezoekerscentrum te bouwen. Ook de vijf collectiezalen en de inrichting van het museum worden vernieuwd.

Bouwvergunning

De bouwvergunning voor het bezoekerscentrum wordt waarschijnlijk binnen afzienbare tijd verleend. Daarna starten de werkzaamheden bij Museum Hindeloopen. De kosten daarvan worden gedragen door financiële ondersteuning van de gemeente Súdwest-Fryslân en de provincie Friesland, plus een groot aantal fondsen en stichtingen. De opening staat gepland in juli 2023.

Nieuws

menu