Campagne ‘Kom in actie bij geldzorgen’ moet geldproblemen inwoners De Fryske Marren voorkomen

Foto defryskemarren.nl

De gemeente De Fryske Marren, de woningcorporaties Accolade en Dynhus en huurdersorganisaties zijn maandag gezamenlijk gestart met de campagne ‘Kom in actie bij geldzorgen’. Die is erop gericht om geldproblemen te voorkomen bij inwoners uit De Fryske Marren.

In de campagne komen mensen aan het woord die zelf met schulden te maken hebben gehad en hulp gezocht hebben. Zij doen een oproep om bij geldzorgen op tijd in actie te komen.

Volgens de betrokken partijen komen steeds meer huishoudens in financiële moeilijkheden door de hoge energieprijzen en sterke inflatie. ,,Om schulden te voorkomen is het voor gemeente en woningcorporaties van belang dat mensen tijdig aan de bel trekken. Door ervaringsdeskundigen hun eigen verhaal te laten vertellen, willen wij bereiken dat mensen met geldzorgen of schulden in actie komen en contact opnemen met instanties die hulp kunnen bieden.”

De filmpjes en interviews zijn geplaatst op de websites en social mediakanalen van de gemeente De Fryske Marren en van Accolade en Dynhus. De interviews worden eveneens in huis-aan-huis bladen geplaatst. Terwijl de flyers en posters worden verspreid via: het gemeentehuis, bibliotheken, huisartsen en supermarkten.

Zie ook deze link .

Nieuws

menu