Camping ’t Hop verhuurt in toekomst alleen nog chalets

Hoewel het plan was om komend seizoen overal nieuwe chalets geplaatst te hebben, is dat niet gelukt. FOTO: MARVILLA PARKS

Camping ’t Hop is vorig jaar overgenomen door de Franse organisatie Marvilla Parks. Dat betekende voor de vaste gasten dat hun jaarplekken of seizoen plekken werden opgezegd.

Zuur, ook dat snapt de nieuwe manager Patrick Juffermans. Maar er moest volgens hem wel iets gebeuren. “De hedendaagse gast verwacht steeds meer. Bovendien zouden we dit niet doen, als er geen vraag naar was.” Om aan die hoge standaard te voldoen, moest er volgens hem op de camping veel veranderen en gaat er ook nog veel veranderen.

Accommodaties

Hoewel het plan was om komend seizoen overal nieuwe chalets geplaatst te hebben, is dat niet gelukt. De aanvoer van nieuwe chalets uit Frankrijk stagneert namelijk. Dat betekent dat er het komende seizoen nog 1 jaar zo’n 35 seizoenplaatsen beschikbaar zijn. Daarnaast zullen ook nog een 25tal plekken beschikbaar zijn voor tent, caravan of camper.

Camping ’t Hop wordt met de veranderingen echt een locatie waar de gast op termijn alleen nog maar accommodaties huurt. Die onderkomens zijn er dan in verschillende segmenten en dus ook in verschillende prijsklassen. Al lange tijd wordt gewerkt aan opwaardering van de camping. Nu wordt gezorgd dat alles in januari verhuurklaar is. Dat betekent dat er een nieuwe riolering is gelegd, dat de infrastructuur is veranderd, dat er is gekapt, maar op andere plekken groen is aangeplant. Verder worden parkeerplekken en speelterrein aangepakt.

De tuintjes van de huurders zijn verdwenen, daar is ander groen voor in de plek gekomen aldus Juffermans. Nieuw is de komst van een waterfontein met bedriegertjes waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. “En er komt een nieuw podium voor de animatie.” Ook de horeca wordt aangepast. Plan is om een serre aan het restaurant te bouwen. “Want des te meer chalets, des te meer plekken je ook nodig hebt in het restaurant.” Verder wordt over de hele linie gemoderniseerd. Dat is nu al terug te zien in de receptie. “Dat was een vrij klein vertrekje. We hebben nu een deel van het voormalige woonhuis omgebouwd tot een ruime receptie met 4 werkplekken waar mensen ook comfortabel kunnen wachten.”

Soort strand aanleggen

Het zwembad blijft verder wel bestaan, maar deze winter kunnen daar behalve leszwemmers geen mensen van buiten gebruik van maken. “De kosten daarvoor zijn gewoon te hoog. Niet die alleen van de energievoorziening, maar ook omdat je dan mensen moet aannemen die toezicht houden.”

Marvilla wil verder kijken of ze achter Wijckel een soort strand kan aanleggen. Juffermans nam al een kijkje bij wat volgens hem een strand zou moeten zijn, maar vond daar niet datgene waar hij op gehoopt had. Van dat strand kunnen dan de gasten, maar ook de bewoners van Gaasterland natuurlijk gebruik maken. Verder wordt gekeken of er een nieuwe steiger gerealiseerd kan worden. Voor de verhuursloepen en kano’s. Inmiddels kunnen gasten al niet meer door het bos naar de camping. Dat wilde Plaatselijk Belang en It Fryske Gea graag. Iedereen bereikt de camping nu via de achterkant. Maar ook daarvoor zijn nog wel wat wensen. Juffermans zou die toegangsweg graag willen kopen van de gemeente. Zodat hij naar eigen inzicht kan worden ingericht en er goede parkeerplaatsen komen. Daarvoor is ook de aankoop van een stuk bos nodig. Of dat lukt weet Juffermans niet. Maar als er gehuurd kan worden, wil de firma ook dan wel graag de herinrichting daarvan op zich nemen.

Voldoende arbeidskrachten

Het streven is om de hele camping op 1 mei van 2023 operationeel te hebben. ’t Hop zal van 1 april tot eind oktober geopend zijn. Het personeel van ’t Hop is overgenomen (voorzover dat mogelijk was), maar de camping staat wel voor de uitdaging om voldoende nieuwe arbeidskrachten aan te trekken. Het restaurant zal net als eerder zowel lunch, diner als een broodjesservice aanbieden. “Waarbij de gaste kan kiezen uit een goede keuken met gerechten variërend van fish and chips tot een tournedos.”

Nieuws

menu