Cobie Leenes neemt afscheid van PLUS Siemonsma in Balk. 'Al die jaren was zij het gezicht van de supermarkt' | fotoserie

V.l.n.r.: Arend Siemonsma, Piet Siemonsma en Cobie Leenes. Eigen foto

Cobie Leenes heeft na 31 jaar afscheid genomen bij PLUS Siemonsma in Balk. Al die jaren was zij het gezicht van de supermarkt, afgelopen vrijdag nam zij afscheid.

In 1991 zat Leenes voor het eerst elke vrijdagmiddag achter de kassa van wat toen nog de C1000 van de familie Siemonsma was. Al snel breidde haar werkweek zich uit tot vier dagen per week.

,,Leenes was multifunctioneel, ze werkte in die tijd ook op de versafdelingen en kon in principe overal worden ingezet in de supermarkt. En was er iemand ziek of wilde er een collega vrij, dan stond Cobie altijd klaar om stand-in te zijn”, zegt eigenaar Piet Siemonsma van PLUS Siemonsma.

Na de overgang van C1000 naar PLUS was Leenes alleen nog te vinden achter de kassa waar ze een trouwe klantenschare had. Na verloop van tijd koos ze er voor om iets minder te gaan werken en nadat haar man Gerbrand recentelijk met pensioen ging, besloot ook zij te stoppen.

Siemonsma: ,,Haar PLUS-familie wenst haar een prachtig pensioen toe.”

Nieuws

menu