Dorpsbelang Bakhuizen, Mirns, Rijs start project ‘Duorsum BMR’ en houdt gratis energiemarkt

De gratis energiemarkt is in MFC De Gearte in Bakhuizen. Foto Google Maps

Dorpsbelang Bakhuizen, Mirns, Rijs (BMR) heeft het project ‘Duorsum BMR’ in het leven geroepen om meer aandacht te vragen voor duurzaamheid in de drie dorpen.

Om inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van de inwoners werd voor de zomervakantie huis-aan-huis een enquête verspreid. Uit de antwoorden, suggesties en opmerkingen blijkt volgens dorpsbelang dat ,,er veel belangstelling is voor algemene informatie op het gebied van energie(besparing) en duurzaamheid, maar ook voor persoonlijk advies.”

Om inwoners verder op weg te helpen wordt zaterdag 29 oktober van 14.00 tot 17.00 uur een gratis energiemarkt gehouden in MFC De Gearte in Bakhuizen. Inwoners uit Bakhuizen, Mirns, Rijs kunnen dan bij stands van bedrijven, adviseurs en specialisten informatie en advies krijgen over: subsidies, financieringen, energiebesparing en verduurzaming van een woning of bedrijfspand, isoleren, zonnepanelen en alternatieve warmteoplossingen.

Daarnaast is er aandacht voor energie- en voedselcoöperaties en een mogelijke dorpstuin. Ook medewerkers van het sociaal wijkteam van de gemeente De Fryske Marren zijn aanwezig voor tips en hulp op het gebied van ons ‘huishoudboekje’.

Nieuws

menu