Gelijkspel bij schaakderby in Rijs

Frank Teunisse (rechts) wint van Jan Brinkman FOTO: Schaakclub Rijs

Nog maar net bekomen van het Kliffentoernooi moesten de schakers van Rijs weer aan de bak. Ditmaal speelde Rijs 2 tegen het tweede viertal van schaakclub Lemmer.

De spelers van beide clubs kennen elkaar goed. De gezamenlijke uitwisselingen met de Duitse vereniging uit Drolshagen heeft daar ook al aan bijgedragen.

Topontmoetingen

De vriendelijke sfeer kwam ook al tot uiting in de uitslag: 4 - 4. Winnaars aan de kant van Rijs waren Henk Breimer en Auke Wouda. Daar stonden verliespunten tegenover van Wim de Groot en Trienke Wijmenga. De laatste speelde tegen Maarten Breimer, oomzegger van Rijs’ voorzitter Henk Breimer.

In de interne competitie ging de belangstelling vooral uit naar twee topontmoetingen. Chris Draijer en Herman Beks kwamen in een moeilijk eindspel terecht. Draijer bood sportief remise aan, hoewel hij het Beks nog moeilijk had kunnen maken. Die had namelijk nog weinig tijd op de klok. De andere topper was die tussen Frank Teunisse en Jan Brinkman. Hier geen gelijk spel: Teunisse was de meerdere. Hij prijkt terecht bovenaan de ranglijst. Cornelis Jellesma had het betere van het spel tegen Emin Okumus, maar liet zijn voorsprong glippen: remise. Ibrahim Cinar versloeg Jan Pieter Feenstra. „Mijn eerste overwinning hier op de club”, was zijn tevreden constatering. Hans Starreveld tenslotte nam het volle punt mee naar huis. Piet Heldring was niet tegen hem opgewassen.

Nieuws

menu