Gerrit Hiemstra nieuwe weerman Friesche IJsbond

Gerrit Hiemstra FOTO: Corne Sparidaens

Gerrit Hiemstra is nieuwe weerman en adviseur van de Friesche IJsbond. Dat is bekendgemaakt tijdens de Algemene Vergadering (AV) van de bond. Gerrit Hiemstra neemt daarmee de rol van Piet Paulusma over die in maart van dit jaar overleed.

Weerman Gerrit Hiemstra geeft bij De Friesche IJsbond aan wanneer er een periode van aanhoudende vorst op komst is. Dat is een signaal voor de bond om samen met haar partners in actie te komen. Tijdens vorstperiodes houdt de weerman de bond op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het weer. De Friesche IJsbond is erg blij met de komst van Gerrit Hiemstra.

IIsmaster Sytse Kroes: “Ik ha ferstân fan iis, net fan waar. Geweldich dat we dêrfoar in berop op Gerrit Hiemstra dwaan kinne”

Presentatie drie unieke animaties

Drie studenten van de Friese Poort hebben speciaal voor De Friesche IJsbond drie animaties ontwikkeld. De animaties zijn bedoeld om de jeugd van de basisscholen meer te vertellen over natuurijs. Hoe groeit het? Wat is een wak? En wat doet een ijswegencentrale? Tijdens de ALV worden de drie animaties voor het eerst aan het publiek getoond. Studenten van de PABO ontwikkelen als aanvulling op de animaties een lesbrief. Daarmee maakt de Friesche IJsbond mooie stappen om ook de jeugd te betrekken bij haar werk.

Bestuurslid Liesbeth Rijpkema: “We binne enorm bliid mei de animaties die Esmee, Sybren en Anne foar ús makke ha. Se binne ynformatief enthousiasmerend en o sa geskikt foar de leerlingen fan de basisskoalle. Ek is it prachtig moai te brûken als basis foar oar lesmateriaal.”

Bevorderen ijsgroei

Fryslân telt 22 ijswegencentrales die verenigd zijn in De Friesche IJsbond. De Friesche IJsbond behartigt, namens deze 22 ijswegencentrales, de belangen van het schaatsen op natuurijs in Fryslân. Zo werkt zij in een periode van (aankomende) vorst samen met Wetterskip Fryslân, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat om de aangroei van ijs zo veel als mogelijk te bevorderen. De ontwikkelingen in het winterweer zijn daarbij van groot belang.

Nieuws

menu