Kaart Kippenburg aan meneer Daalder

De ansichtkaart FOTO: EIGEN FOTO

Een mooie oude kaart ergens rond het begin van de vorige jaartelling gericht aan meneer Daalder in Amsterdam. Of hij met de Pinksteren komt?

Wie op rommelmarkten komt of in oude boekenwinkels is, loopt altijd de kans om kaartenbakken vol met oude ansichtkaarten te ontdekken. Een korte zoektocht op het internet levert een veelheid aan websites op van verenigingen en verzamelaars in oude prentbriefkaarten zoals ze officieel heten.

Schouwspel

Deze oude prentbriefkaart is in het bezit van een particulier en toont het oude logement Kippenburg met uitzicht over de Luts in zuidwestelijke richting naar de Sminkewei. Rechts de oude houten brug over de Luts en langs het water opgestapelde bossen hout. Het kleine jochie links kijkt verbaast naar de fotograaf en aan de oever van de Luts een oudere man die het schouwspel nieuwsgierig aan.

Onderaan de kaart niet het schoonschrift uit die tijd maar een gehaast berichtje aan meneer Daalder uit de Bloemengracht 68 te Amsterdam geschreven door ene Koos. Het poststempel is gedateerd op 2 mei 1907. Koos schrijft: “Amice. Heden bericht ontvangen uit V. Een der dames dien dag juist het werk heeft dus dan moet het overgaan. Helaas daar kan je niets aan doen, maar wil je liever niet met beide Pinksterdagen komen ener nacht hier overblijven. Schrijf me dat ener ja of nee dan later nader bericht. Koos”, aldus het onderschrift.

Nieuws

menu