Kom zijn liefste: een voorstelling over Herman Gorter in Balk

De voorstelling vindt op 29 januari plaats

De voorstelling vindt op 29 januari plaats FOTO: Podium Gorter

Herman Gorter, de dichter van Mei (‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid...’) had een bijzonder leven en maakte, zo durven ze bij het Feest der Poëzie wel te zeggen, de mooiste gedichten uit de Nederlandse literatuur.

Herman Gorter heeft een verleden in Balk. ‘Mei’ heeft hij daar geschreven waar zijn grootvader predikant was in de doopsgezinde kerk en verwijst met wat dichterlijke vrijheid hiernaar: ‘Het stadje aan de watergracht…’

Bloemlezing

Het gezelschap Feest der Poëzie presenteert de nieuwe bloemlezing ‘Een rood lied zingt er’ van Uitgeverij HetMoet en drie liederen van Antoine Oomen op teksten van Gorter, uitgegeven door Ascolta Music Publishing. Simon Mulder zal een aantal gedichten voordragen dat allemaal te vinden is in deze bloemlezing. Klassiek muziekduo Saskia de Man (sopraan) en Daan van de Velde (piano) brengt bijzondere en nauwelijks uitgevoerde liederen op teksten van Gorter. Verder unieke filmbeelden van Gorter van filminstituut Eye en de vertoning van onze videoclips naar Gorters ontroerende gedichten ‘In de zwarte nacht is een mensch aangetreden’ en ‘Mijn liefste was dood’, die laatste met live muziek en voordracht. De voorstelling over Herman Gorter is zondag 29 januari 2023 bij Podium Gorter Balk. Kaarten à € 10,00 zijn verkrijgbaar via de website: www.podiumgorter.nl.