Leerlingen en leraren CSG Bogerman uit Koudum zamelen 4.547,23 euro in voor KiKa

De cheque is ondertussen overhandigd aan KiKa. Eigen foto

Scholengemeenschap CSG Bogerman Koudum heeft dankzij diverse sponsoracties door leerlingen en leraren 4.547,23 euro opgehaald voor de stichting Kinderen Kankerbvrij (KiKa). Een cheque met daarop het eindbedrag is ondertussen overhandigd aan een vrijwilliger van KiKa.

Vorig schooljaar ontstond het idee al om als school de stichting KiKa tegen kinderkanker te steunen. Toen deden drie docenten en een ouder van de school mee aan de Mud Masters voor KiKa. Hieruit ontstond het idee om dit schooljaar met een grote groep leerlingen mee te doen en om met alle leerlingen sponsorgeld in te zamelen.

De actie werd afgetrapt met de verkoop van paasbroden en paaseitjes door de leerlingen, waarbij 254 paasbroden - gebakken door Bakker de Vries uit Koudum - en 457 zakjes paaseitjes (door de leerlingen zelf verpakt) werden verkocht.

Daarna begonnen de voorbereidingen en nieuwe sponsoracties voor de Mud Masters in de Haarlemmermeer op 12 juni. Daaraan doen twaalf leerlingen en zes medewerkers van de school mee.

Nieuws

Meest gelezen

menu