NUT Gaasterlân-Sleat start theaterseizoen met cabaretier Andries Tunru

cabaretier Andries Tunru. Foto Super Formosa Photography Foto: Jaap Joris Vens - Super Formosa

Het theaterseizoen van het NUT Gaasterlân-Sleat start op zaterdag 24 september met de veelbelovende en talentvolle cabaretier Andries Tunru.

Bij het grote publiek is hij tevens bekend van de finale van De Slimste Mens. Hij verloor van Rob ‘Snollebollekes’ Kemps, maar won als sympathieke deelnemer de nieuwsgierigheid van tv-kijkers die hem nu eindelijk in het theater kunnen zien. Tunru won in 2016 de publieksprijs bij zowel het Groningen Studenten Cabaret Festival als het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Bij het Camarettenfestival 2017 was de persoonlijkheidsprijs voor hem.

In zijn tweede programma ‘In theorie’ haalt Andries Tunru zijn psychologiediploma onder het stof vandaan. Met zichzelf als welwillend onderzoeksobject neemt hij het mens-zijn stevig onder de loep. Met slimme grappen, een aanstekelijke energie en vlijmscherpe improvisaties ontleedt hij opgewekt zijn -en daarmee onze- binnenwereld.

Want waarom is half-vijf-in-de-kroeg-Andries zo anders dan Kerst-bij-de-schoonouders-Andries? Is het wel zo onlogisch om racistisch te zijn? En wat doet het mentaal met je als je, om maar wat te noemen, de finale van De Slimste Mens verliest van Snollebollekes? Andries Tunru is het type cabaretier dat een jasje over een wit v-hals-shirt draagt. Met aanstekelijke energie, vermakelijke verhalen en een aantal scherpe vondsten op stand-up-snelheid voorziet hij ons tevens van prachtige liedjes.

Kaarten zijn verkrijgbaar via nutgaasterlan-sleat.nl en aan de kassa op de avond zelf in De Treemter in Balk. De aanvang is om 20.30 uur.

Nieuws

menu