Openbare huiskamer 't Fredehûs in Balk heeft jaarprogramma rond. 'Activiteiten voor jong en oud'

Foto Minka Deinum

Het jaarprogramma van ’t Fredehûs in Balk is rond. Sinds drie jaar is deze openbare huiskamer gevestigd in het voormalige MFC ’t Haske aan de Dubbelstraat 10. Initiatiefnemer ervan was Minka Deinum.

Ondertussen weten ook de inwoners van het AZC in Balk de weg te vinden naar ’t Fredehûs. Een van de vrijwilligers geeft aan twee groepen asielzoekers Nederlandse les. Daarnaast helpen inwoners van het AZC als vrijwilliger mee om koffie en thee te schenken. ,,Zij zien dit als een kans om iets terug te doen en als dank voor de gastvrijheid die zij ervaren als vluchteling. Ook kunnen zij het geleerde praktiseren en worden ze in contact gebracht met de Nederlandse cultuur.”

Jongeren

Voor jongeren vanaf 18 jaar is er iedere eerste zaterdagavond van de maand een activiteit, zoals: kaarten, darten, Risk of Yahtzee. ,,We hebben meerdere spelen tot onze beschikking.”

Iedereen is welkom in ’t Fredehûs. ,,De koffie en thee is gratis, omdat we iedereen de kans willen geven om mee te doen. Er staat wel een potje voor vrijwillige bijdrage op tafel.”

De eerste jongerenavond is ondertussen gehouden. Daarnaast is er 23 oktober vanaf 15.00 uur een Johannes de Heer zangmiddag en op woensdag 26 oktober vanaf 14.00 uur een crea-middag.

Op 4 november is er vanaf 15.00 uur een herfstquiz, op 5 november vanaf 20.00 uur een jongerenavond en op 23 november vanaf 14.00 uur een crea-middag.

Iedereen die gezelschap zoekt is welkom voor koffie of thee. Voor hen staan vrijwilligers klaar op woensdag- en vrijdag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Zie ook dfmcentraal.nl/pagina/t-fredehus .

Nieuws

menu