Renovatie school Bakhuizen jaar uitgesteld

Archieffoto Mediahuis Noord/Marcel Jurian de Jong

De renovatie van basisschool de Toekomst in Bakhuizen loopt vertraging op. Het schoolbestuur loopt tegen enorme prijsstijgingen aan en ook de levertermijn van bouwmaterialen zijn enorm opgelopen.

Hierdoor kan de oorspronkelijke planning niet worden gehaald. In deze planning zou de uitvoering grotendeels in de zomervakantie plaatsvinden, zodat de schoolorganisatie door kan gaan. Het voordeel hiervan is dat de school niet in tijdelijke huisvesting hoeft te worden gehuisvest. Door de prijsstijging en langere levertermijn is besloten om de renovatie een jaar op te schuiven. Dit hebben het schoolbestuur en de gemeente samen besloten. Zij vinden beide dat het niet een goed idee is om de renovatie op een ander moment in het jaar te laten plaatsvinden, bijvoorbeeld rondom de kerstvakantieperiode. Deze vakantieperiode is te kort, waardoor er tijdelijke huisvesting nodig is. Dat verkort aan de ene kant de bouwtermijn, maar tijdelijke huisvesting is erg duur en zorgt dus voor veel extra kosten.

Daarnaast wil de school liever niet twee keer moeten verhuizen.

Gemeente en school verwachten dat de prijzen in de bouwwereld over een jaar weer wat normaler zijn en de begroting daardoor gunstiger uitvalt. Door de renovatie een jaar uit te stellen kan volgend jaar ook beter rekening gehouden worden met de langere levertijden van bouwmaterialen. Daar wordt de planning dan op afgestemd, zodat de renovatie in de zomervakantie van 2023 kan worden uitgevoerd.

Alle betrokken partijen, ouders en leerlingen worden door het schoolbestuur op de hoogte gebracht van het uitstellen van de renovatie. Ondertussen wordt onderzocht waar de enorme prijsstijging door komt en of er nog andere mogelijkheden zijn om de begroting bij te stellen.

De school zegt dat het jaar verschuiven van de verbouwing in principe geen effect heeft. Wel dat ze het jammer vindt en het fijn was geweest als er gestart had kunnen worden. „Maar nu hebben we langer om ons voor te bereiden op de inrichting en het buitengebied,”aldus Debbie Ramakers. De school zal helemaal worden opgeknapt zegt ze en aan de binnenkant helemaal gestript. „Zodat hij er daarna weer helemaal als nieuw uitziet.”

Nieuws

menu