Singer-songwriter Marije de Vries in Galerie Lytse Skientme in Koudum

Marije de Vries komt oorspronkelijk uit Budaard en zingt zo nu en dan in het Fries FOTO: Marije de Vries

Marije de Vries gaat optreden in Galerie Lytse Skientme in Koudum. Marije de Vries is een singer-songwriter uit Burdaard, Friesland. De muziek die ze speelt bestaat uit haar eigen of bestaande folk- en soulliedjes.

Het optreden vindt op 15 januari plaats. Met een gitaar, mondharmonica en een warme stem zet Marije de toon voor een dromerige en romantische sfeer. Artiesten als Leonard Cohen, Ray Lamontagne en Eva Cassidy zijn een grote inspiratiebron voor haar en dat kun je duidelijk terug horen in de muziek die ze speelt.

Zo nu en dan in het Fries

Marije de Vries zingt voornamelijk in het Engels. Zo nu en dan zingt ze ook in het Fries. Zo zong ze op Liet 2021 samen met Willy Darktrousers een door hen zelf geschreven Fries liedje ‘Oranje gloede’. In december 2022 was ze een van de Friese artiesten op het nieuwe evenement De Fryske Nije. Naast haar solo-optredens als singer-songwriters staat Marije ook op het podium als zangeres bij de zeskoppige popgroep Wonder of in het bruiloftsduo The Wedding Bells.

Het concert van Marije de Vries begint om 15.00 uur en kost € 10,- inclusief pauzedrankje. Er zijn slechts dertig plaatsen beschikbaar! Reserveren kan via galerielytseskientme@gmail.com. Galerie Lytse Skientme zit op Hoofdstraat 26 in Koudum.

Nieuws

menu