Stedenband met Japanse stad Kurobe aangehaald bij bezoek aan Súdwest-Fryslân

De delegatie onder leiding van burgemeester Takekuma was op uitnodiging van de commissaris van de Koning Brok en burgemeester De Vries van de gemeente SWF naar Friesland gekomen. Foto Ester Bouwsma

Een delegatie uit de Japanse stad Kurobe heeft afgelopen week diverse plaatsen bezocht in de gemeente Súdwest-Fryslân.

De delegatie onder leiding van burgemeester Takekuma was op uitnodiging van de commissaris van de Koning Brok en burgemeester De Vries van de gemeente SWF naar Friesland gekomen. De aanleiding hiervoor was het 50e jubileumjaar van de vriendschapsband tussen Kurobe en Sneek. De band ontstond na de vestiging van ritsenfabriek YKK in Sneek in 1964, het allereerste Japanse bedrijf dat zich in Nederland vestigde.

De delegatie bracht een bezoek aan: YKK, het Fries Scheepvaart Museum, de Waterpoort en Movacolor in Sneek, Cultureel Historisch Centrum De Tiid, Ventura Systems in Bolsward en Koninklijke Tichelaar en Feadship in Makkum, evenals een bezoek aan de 11Fountains fontein in IJlst en het Jopie Huisman Museum in Workum.

In Leeuwarden stonden het provinciehuis, Keramiekmuseum Het Princessehof, Tresoar, Afûk en de Fryske Akademy op het programma. Daarnaast was er een diner in landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, waarbij ook de Japanse ambassadeur aanwezig was, evenals vertegenwoordigers van het Friese bedrijfsleven en de culturele sector.

Nieuws

menu