Theatergezelschap Pier21 voert voorstelling Bijke op in De Treemter in Balk

V.l.n.r.: Theun Plantinga, de hond Bobbie en Joke Tjalsma. Foto Pier21

Het theatergezelschap Pier21 voert vrijdag 4 november vanaf 20.30 uur de voorstelling Bijke op in De Treemter in Balk. Het betreft een Friestalige toneelvoorstelling, die wordt gespeeld door Theun Plantinga, Joke Tjalsma en haar hond Bobbie.

De voorstelling gaat over Agnes, een vrouw die al jaren in dezelfde buurt woont als René. Hij is een ietwat zenuwachtige jonge man met een druk leven, maar niemand heeft enig idee waarmee hij zich bezighoudt.

Agnes leeft erg teruggetrokken en afgezonderd. Na jaren trouwe dienst als bibliothecaresse trekt ze zich nog meer terug in haar eigen wereld. Agnes bemoeit zich met niemand en ze laat zich nooit buiten zien of het moet bij het boekenruilkastje zijn, dat ze beheert.

Op een dag trekt Bijke, de hond van Agnes, de aandacht van René. En dan vindt René Agnes languit liggend in de keuken. Hij is nog maar net op tijd. Agnes wordt met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zo belandt Bijke bij René en brengt de hond hen samen en leren ze elkaar, maar vooral ook zichzelf steeds beter kennen.

De toegang bedraagt 21 euro voor leden en 24 euro voor niet-leden. Voor CJP-pashouders bedraagt de toegang tien euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.nutgaasterlan-sleat.nl en eventueel aan de kassa.

Nieuws

menu