Twee Morraruters kringkampioen Tusken Waad en Klif

Marije Wiersma FOTO: Piertje Dijkstra

Het kringkampioenschap van de kring Tusken Waad en Klif leverde in Bolsward een spannende strijd op tussen de talenten in de paardensport uit de regio.

Morraruters uit Koudum waren goed vertegenwoordigd en mochten zelfs twee kampioenen op naam zetten. Marije Wiersma sprong met haar paard Evora beide parcoursen klasse L foutloos en won in het 1e parcours de eerste prijs en in het tweede parcours de tweede prijs.

Dikke punten

Dit leverde haar de titel kringkampioen L springen op. Klaske Jonkman mocht ook het kampioenslint en een prachtige statiedeken in ontvangst nemen. Ze won met haar paard Legendary KJ in beide proeven M1 dressuur de 1e prijs met 192,5 pt. en 204,5 pt. (3 wp.) Elsemiek Dijkstra – de Bruin won met Jildou fan Sweagerfean de 2e prijs in de 2e proef M1 dressuur met 195 pt. (2 wp.) Bij de pony’s pakte Marith Dijkstra met Breewar’s Silke dikke punten in de B dressuur.

Ze kreeg maar liefst 195 pt. van de jury in de 2e proef. (2 wp.) Daniëlle Wester sprong met Merle in het 90 cm. springen een foutloos parcours met een stijl van 70,5. In het 2e parcours klasse 1 mtr. had ze 1 balkje en een stijl van 70. Twee weken eerder won Daniëlle met Merle de 3e prijs op CH Rijs in de klasse 90 cm met een stijl van 68,5.

Nieuws

menu