Verrassingen bij schaakclub Rijs

Wouda en Bremer bestrijden elkaar Foto: Herman Beks

In de 21e ronde van de interne competitie vielen een paar verrassingen te noteren. Dit keer niet aan de top maar wat lager op de ranglijst.

De Warnser Henk Breimer nam het op tegen de Workumer Auke Wouda. Ergens halverwege verspeelde hij een kwaliteit door een paar listige zetten van Wouda. „Stadse fratsen”, mopperde de dorpsbewoner toen hij er niet meer uitkwam. Wouda maakte het karwei keurig af tegen de hoger geplaatste Breimer (foto). In de ontmoeting tussen Jan Pieter Feenstra en Cornelis Jellesma zou je eerder een remise of een overwinning van de laatste verwachten. Maar Feenstra combineerde er lustig op los. Met een overwinning kijkt hij nu wat meer naar boven.

Beter uit de bus

Bij Chris Draijer en Dick van Kolfschoten stonden alle stukken na 20 zetten nog op het bord. Pas daarna werd er over en weer fors geslagen. Na het optrekken van de kruitdamp bleek Draijer met een betere stand uit de bus te komen, en won hij terecht. Naast hen speelden Douwe Tjerkstra en Herman Beks een zware positionele partij. In tijdnoodfase verslikte Tjerkstra zich helaas, en was het punt voor Beks. Jan Brinkman won in een Italiaanse partij van Piet Heldring. Trienke Wijmenga redde het niet tegen Frank Teunisse in alweer de Scandinavische opening. Ahmet Suren zat met de witte stukken dit keer tegenover zijn AZC-vriend Emin Okumus. De sterker geachte Okumus won in een partij die in Balk nog wel nabesproken zal worden.

Nieuws

menu