Word droom voor buurttuin Sleat en Wikel werkelijkheid?

In Lemmer is er al een dergelijke tuin FOTO: Eigen foto

Zelf je groenten en fruit verbouwen, maar dan wel met de hele buurt. Nee, sterker nog met 2 plaatsen, namelijk de stad Sloten en het dorp Wijckel. Het is de droom van de 2 plaatsen en die wordt nu onderzocht op haalbaarheid. En waar hij moet komen? Ook dat wordt later bekeken.

In Wijckel en Sleat willen ze graag een buurttuin. Daardoor zijn duurzaamheid en gezond eten onder handbereik met groenten en fruit die van dichtbij worden geoogst. Het is ook veel goedkoper in een tijd waarin alles steeds duurder wordt. En al die groenten en fruit moeten worden geteeld door en voor iedereen in Sleat en Wikel. „Maar mensen uit Balk of een andere plaats die willen aansluiten, zijn natuurlijk ook van harte welkom,” zeggen de initiatiefnemers Tanja Kombrink uit Sleat en Sandra Put uit Wikel daarover. Zij noemen de tuin ook een droom die al veel langer bestaat in het dorp en de stad.

Meedoen en biologisch

Om die droom mogelijk uit te laten komen, willen de dames graag in contact komen met mensen die samen met hen een gemeenschappelijke tuin willen realiseren. Op die tuin zo is het plan, wordt met elkaar getuinierd en samen gewerkt. Maar waar mensen elkaar ook kunnen ontmoeten. En waar iedereen met geniet van al het moois en lekkers dat dichtbij groeit. „Waar we biologisch aan een gezonde leefstijl werken. Waar we elkaar vinden. Elkaar inspireren. Mei elkoar foar de mienskip.”

Locatie nog onbekend

Waar de Buurttuin komt en hoe alles gerealiseerd kan worden, moet nog worden onderzocht en besproken. Belangrijk is om eerst te horen wie mee wil doen aldus de beide dames.

Contact

Wie mee wil doen kan contact opnemen via buurttuinsleatwikel@yahoo.com. In de loop van januari 2023 volgt dan een brainstormsessie. Met de bedoeling om spoedig een schep in de grond te kunnen zetten en te zaaien.

Nieuws

menu