Workum toneel eerste editie gratis Weidevogelfestival voor jong en oud

Bij het evenement is er van alles te ontdekken over weidevogels en wat de boeren en natuurorganisaties doen voor deze vogels. Foto Sabine Boode

Het centrum van Workum is zaterdag 11 juni van 10.00 tot 17.00 uur het toneel van de eerste editie van het gratis Weidevogelfestival, met activiteiten voor jong en oud.

Bij het evenement is er van alles te ontdekken over weidevogels en wat de boeren en natuurorganisaties doen voor deze vogels. Zo is er een Greidefûgelmerk met kramen van lokale boeren en natuurorganisaties en zijn er kramen met natuurproducten en ambachten.

Daarnaast zijn er: lezingen, workshops en wandel- en fietsexcursies. Ook is er een kinderdorp met activiteiten zoals: het Weidevogel Lab, het OERRR Blote-voetenpad, een poppentheater en lammetjes knuffelen. Op het festivalterrein is er akoestische livemuziek en straattheater.

Veel weidevogels trekken elk jaar naar de zuidwesthoek van Friesland. Weidevogels zoals grutto’s en kieviten zijn kenmerkend voor dit landschap en belangrijk voor de natuur.

Nieuws

Meest gelezen

menu