Zoektocht naar onderwaterwereld tijdens Slootjesdagen IVN Súdwesthoeke in natuurgebied de Wyldemerk bij Harich

Het zoeken en vinden van waterdiertjes noemt het IVN een boeiende ontdekkingstocht. Foto IVN Súdwesthoeke

De afdeling Sudwesthoeke van het Instituut voor Natuureducatie (IVN) houdt zaterdag 11 juni de jaarlijkse gratis Slootjesdagen, waarbij wordt gezocht naar waterdiertjes in het natuurgebied de Wyldemerk van Staatsbosbeheer nabij Harich.

Bij de Slootjesdagen, die jaarlijks op de tweede zaterdag in juni plaatsvinden, brengt het IVN brengt met een schepnetje, loeppotje, een zoekkaart en gidsen het onderwaterleven van de sloten, poelen en plassen dichter bij de basisscholieren. Ook (groot)ouders zijn daarbij welkom.

Het zoeken en vinden van waterdiertjes noemt het IVN een boeiende ontdekkingstocht. ,,Omdat je nooit weet wat je met je schepnetje uit het water vist. Dat kan een larve van een libelle zijn, bootsmannetjes, een klein visje of zomaar een salamander, of misschien de vraatzuchtige geelgerande watertor. Het kan allemaal als je met je schepnetje in de sloten of poelen de diertjes probeert te vangen.”

Niet alleen zijn er bij de activiteit watergidsen van het IVN aanwezig, ook wordt voor materiaal gezorgd zoals loeppotjes en zoekkaarten.

De start is om 13.30 uur nabij de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Wyldemerkwei in Harich. . Aangeraden wordt om laarzen te dragen.

Voor opgave en meer informatie kan gemaild worden naar Rinnert Foekema via ryfoekema@gmail.com.

Nieuws

Meest gelezen

menu