Balk stelt teleur tegen Broekster Boys

Foto Pexels

Van de eerste thuiswedstrijd na de coronamaatregelen werd nogal wat verwacht. Balk boekte verleden week een aardig succesje na een knappe wedstrijd tegen Blauw Wit en Broekster Boys presteert deze competitie boven verwachting goed. Gezien de vorige wedstrijden tussen deze twee ploegen mocht een spetterend duel dan ook worden verwacht.

Helaas pakte het anders uit. Het begin was van beide kanten nog wel aardig, maar na de 0-1 van Jos Regnerus, die in de 20ste minuut profiteerde van een foutje van keeper Andries Zijlstra kwam de klad er bij Balk in. Toch kwam de thuisclub op 1-1 via Mark Jan Groenewoud, die profiteerde van een onachtzaamheid in de defensie van Broekster Boys. Een tweede fout van Zijlstra werd Balk daarna fataal. Hij kwam onnodig zijn doel uit, miste de bal, en Regnerus pikte zijn tweede goal mee.

Daarna was de fut er bij Balk uit. Vooral aanvallend maakte de thuisclub weinig klaar. Eén kansje kreeg het in de tweede helft maar die werd door de keeper van Broekster Boys verijdeld. Omdat de gasten vooral de 2-1 verdedigden en daarbij veel de lange pass gebruikte viel er als kijkspel weinig te beleven. Wel herstelde keeper Zijlstra zich met enkele knappe reddingen maar het leed was toen al geleden. Broekster Boys klimt door de overwinning na de fraaie vierde plaats, voor Balk blijft het oppassen voor het degradatiespook.Nieuws

menu