Degradatiespook waart rond op de Wilgen

Foto Pexels

Verslagen en diep teleurgesteld lagen de spelers van Balk na het duel tegen Drachtster Boys op het veld. Met nog vijf minuten op de klok leken de belangrijke punten bij de 1-0 binnen, maar vijf minuten later floot de arbiter bij 1-2 af. Drachtster Boys vierde de winst uitbundig, de thuisclub bleef met een forse kater achter.

,,We waren dichtbij een overwinning, maar de wedstrijd duurde voor ons iets te lang’’, was de conclusie van trainer Jan Bruin van Balk. ,,Het is sneu dat de jongens niet werden beloond voor hun harde werken.’’

Hard werken deed Balk inderdaad, maar het voetbal hield ook deze keer niet over. Beide ploegen bakten er vooral voor de rust weinig van. Veel balverlies en weinig kansen, van spektakel was geen sprake.

Na rust kwam Balk in de 54ste minuut op 1-0. Mark Jan Groenewold prikte de bal na een mislukte pass binnen. Daarna pakte Drachtster Boys het initiatief en moest Balk zich beperken tot verdedigen. Dat ging tot vijf minuten voor tijd goed maar toen strafte Kasper Dekens een foutje in de defensie goed af, 1-1.

Blessuretijd

De gasten roken bloed en pakte in blessuretijd de niet geheel verdiende winst. Opnieuw greep de defensie van Balk niet goed in en nu was het Erik Barelds die profiteerde. In de laatste minuut was Balk nog dichtbij de 2-2 maar de fraaie kopbal van Haaije Boersma belandde buiten bereik van de keeper op de paal.

Het zit Balk de laatste weken niet mee, maar er resteren nog dertien wedstrijden om punten te pakken. Dat begint zaterdag met het uitduel tegen Leeuwarder Zwaluwen.


Nieuws

menu