Dringen geblazen bij schaakclubs SC Rijs

Geeske Wiendels van hotel Jans werd door SC Rijs in het zonnetje gezet. Uit handen van Auke Wouda ontving zij bloemen namens de schaakclub. Foto SC Rijs

Het was dringen geblazen bij de zeventiende ronde van het schaakseizoen in Rijs. Maar liefst negen partijen werden gespeeld, en dan ontbrak ook nog een aantal leden.

De verklaring daarvoor kon zijn dat er voorafgaand aan de interne competitie een korte ledenvergadering plaats vond. Besloten werd onder andere dat het jaarlijkse Kliffentoernooi op 23 april wordt gehouden. Zowel huis- als clubschakers zijn dan welkom. Ook werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om gastvrouw Geeske Wiendels van hotel Jans te bedanken. Nestor Auke Wouda overhandigde haar namens de schaakclub een bloemstuk.

In de hierna volgende competitieronde vielen weinig verrassingen te noteren. De ranglijst bleef na deze avond vrijwel intact. Koploper Yousef Achtar was snel klaar met Omar Alnuserat, en snel daarna noteerde Auke Wouda een punt tegen Cornelis Jellesma. Andere partijen namen meer tijd in beslag.

Frank Teunisse won van Jan Pieter Feenstra en Trienke Wijmenga in een mini-simultaan.

Dick van Kolfschoten remiseerde met Fadel Jafaar. Dat was ook de vredelievende uitslag tussen runners-up Chris Draijer en Jan Brinkman.

Nadat Herman Beks met zwart won van Moriaty Gems was het wachten op de laatste partij tussen de bestuursleden Douwe Tjerkstra en Henk Breimer.

De secretaris bleek deze keer de sterkste, voorzitter Breimer feliciteerde hem na een paar sterke zetten in het eindspel.


Nieuws

menu