Drukke dagen voor schakers SC Rijs bij naderende seizoenseinde

De schakers van SC Rijs verloren tweemaal. Eigen foto

Het schaakseizoen nadert zijn einde. De clubs moeten dit jaar veel moeite doen om de competities voor het zomerreces af te ronden. zo ook SC Rijs, dat afgelopen week tweemaal verloor.

In de afgelopen weken speelden het eerste en het tweede viertal al een paar keer uit. Het eerste viertal ging op bezoek in Heerenveen, het tweede viertal bezocht de collega’s in Bolsward. Beide keren leverde dit een nederlaag op.

In Heerenveen was de uitslag min of meer verwacht, al was de eindstand (3,5 - 0.5 ) niet in overeenstemming met de kwaliteit van het spel. Alleen Herman Beks haalde een verdienstelijke remise.

Bij schaakclub Westergoo in Bolsward deed het tweede viertal het beter tegen de top aldaar. Met het kleinst mogelijke verschil verloren de Rijster schakers, door drie remises binnen te halen.

Onderlinge competitie

In de onderlinge competitie was het tijd voor de twintigste ronde. Verrassende uitslagen vielen bij enkele topschakers. Herman Beks vergat de eerste zet in een combinatie, pakte een stuk uit de tweede zet, en kon toen vrijwel meteen opgeven. Dat punt was een cadeautje voor Dick van Kolfschoten.

Chris Draijer kwam niet overtuigend door de verdediging van Henk Breimer na de Tarrasch-opening en nam genoegen met een remise. Dat deed ook Frank Teunissen, die terecht bewondering toonde voor het spel van Cornelis Jellesma.

Douwe Tjerkstra tenslotte nam twee spelers voor zijn rekening en deed dat overtuigend. Auke Wouda en Trienke Wijmenga verloren beiden met de zwarte stukken.

Nieuws

menu