Geen winnaar bij spannende korfbalderby DTG tegen Harich

Foto Pixabay

Voor de korfballers van Harich en DTG uit Wijckel stond zaterdag hun eerste onderlinge ontmoeting van het seizoen op de agenda. De altijd beladen wedstrijd vond plaats in Wijckel en eindigde uiteindelijk gelijk: 11-11.

DTG begon de wedstrijd goed en forceerde meteen in de eerste aanval een strafworp die hen op 1-0 bracht. Harich had hier snel antwoord op en scoorde vlot de 1-1 met een vrije bal. Daarna zette DTG mooie aanvallen op en scoorden zij de 2-1 en 3-1. Er werd hard gestreden door de beide teams, waardoor het er fysiek af en toe hard aan toe ging. Uiteindelijk was het de thuisploeg die met een 6-5 voorsprong de rust inging..


DTG begon de tweede helft vrij snel met een treffer: 7-5. Doordat beide teams gretig waren moest de scheidsrechter regelmatig fluiten voor een overtreding.

Nadat Harich de aansluitingstreffer had gevonden, leken het de gasten die met de punten aan de haal zouden gaan. Zij kwamen niet alleen op 7-8 en 7-9, maar leidden kort voor tijd ook met 9-11.

Daarna kreeg Harich moeite met het afronden van de kansen, waar DTG niet veel ruimte nodig had en de tijd kreeg om de kansen af te ronden en op 11-11 kwam.

Na de gelijkmaker volgen nog een paar spannende laatste minuten, gescoord werd er echter niet meer.

Nieuws

menu