Giovanni de Vries tweede op Fries kampioenschap

Giovanni de Vries. Irma Lok

IJLST Giovanni de Vries uit Balk is zaterdag tweede geworden tijdens het Fries Kampioenschap Turnen voor de jongens van niveau 21-17.

Dit was een klassement over twee wedstrijden. Ook Bertus Gerrit Dijkstra uit Sloten heeft hier aan meegedaan. Beiden zijn lid van gymvereniging Pegasus uit Lemmer.

De Vries turnde in pupil niveau 20. In januari was de eerste wedstrijd en daar ging het al heel goed met hem. Hij behaalde derdee plaatsen op brug en rek en tweede plaatsen op vloer, voltige en ringen. In totaal werd hij tweede op de eerste wedstrijd. Afgelopen zaterdag ging het nog beter. Hij werd derde op sprong, tweede op vloer en rek en 1e op voltige. Hij kreeg bijna acht punten meer dan in de eerste wedstrijd. Dit puntentotaal van 107,40 leverde Giovanni de eerste prijs om.

Bertus Gerrit Dijkstra turnde in pupil niveau 18. Hij was bij de eerste wedstrijd zesde met een derde plek op de rek. Afgelopen zaterdag werd hij tweede op voltige en haalde in totaal drie punten meer dan de vorige wedstrijd. Met het totaal aantal punten van 107,90 werd hij vijfde.

In het klassement om het Fries Kampioenschap werd Giovanni tweede en Bertus vierde. De beide jongens hebben zich geplaatst voor de districtsfinale op 18 april in Lemmer.

Nieuws

menu